miércoles, 10 de octubre de 2012

Dia Mundial de les Aus a Sant Ramon


El passat diumenge dia 7 d’octubre es va realitzar una mostra d’aus rapinyaires a Sant Ramon, en honor al Dia Mundial de les Aus.
Durant tot el matí els membres d'associacions falconeres van mostrar les seves aus ensinistrades. El públic, que va ser molt nombrós, va poder apropar-se a aus rapinyaires d'arreu del món. A més es van fer tres volades d'ocells on les rapinyaires mostraven les seves habilitats. Mentre es feien aquestes volades també es van explicar els costums de les diferents espècies i moltes altres dades interessants. La única pega d’un dia brillant va ser el calor excessiu per l’època, que va esgotar i desconcentrar les aus. Tot i així l’event fou un èxit.
Les aus rapinyaires estan amenaçades a tot el món, i a Espanya la seva situació és especialment vulnerable. La falconeria a més de ser una afició, es una manera de conèixer millor aquestes aus i una bona plataforma per la seva protecció. Totes les aus dels falconers són criades en captivitat, per tant, no es perjudica la seva conservació al medi natural.
Aquesta trobada fa molts anys que es celebra a Sant Ramon, i està organitzada pels Falconer de les Comarques de Barcelona i l'Associació El Roure. L'ADF de Sant Boi de Llobregat va donar suport a aquest event en la coordinació dels accessos i els primers auxilis.
No hay comentarios:

Publicar un comentario