miércoles, 26 de junio de 2013

Vols ser voluntari/a de la nostra Associació ?


La nostra associació està formada per persones que dediquen part del seu temps a portar a terme els objectius i projectes de l'entitat de forma altruista. Actualment som una quinzena de voluntaris i volem ampliar la plantilla, de manera que poguem donar un millor servei al nostre poble i desenvolupar missions i projectes.



Què puc fer?
Les activitats principals que duen a terme els voluntaris de l'ADF són la vigilància activa de l'entorn natural, projectes de sensibilització ambiental, manteniment d'infraestructures de prevenció/extinció d'incendis, col·laborar en projectes de restauració i gestió forestal, serveis preventius durant activitats en l'àmbit forestal, formació i capacitació de voluntaris per l'extinció d'incendis forestals, col·laboració en altres emergències que puguin esdevenir-se en el municipi, etc..


 Com?
Es pot ser membre d'una ADF sent major d'edat, i fins als 65 anys. Nomès cal una dosi de compromís i complicitat, estimar-se la natura i ganes d'apendre (i ensenyar!) amb el grup.
Desprès d'una entrevista, s'assigna un grup (Colla) de guàrdia de cap de setmana a l'aspirant en qüestió i es realitza un seguiment per part del Cap de Colla corresponent. Una vegada es valora l'actitud de l'aspirant es decideix, per la Junta de l'Associació, com a membre de l'ADF, ja sigui del Grup d'Intervenció o no.

Els integrants del Grup d'Intervenció (reconeguts en els Plans d'Emergència junt amb Bombers i Agents Rurals) rebran el Carnet Groc identificatiu. Seran els que participaran directament en l'extinció dels incendis forestals. Els requisits per pertanyer a aquest grup són:
- Disponibilitat i compromís durant el període d'alt risc d'incendi forestal (almenys 2 dies al mes durant l'estiu).
- Assistir a la formació i capacitació en matèria d'extinció d'incendis.
- No patir cap malaltia i disposar d'un estat físic mínim per tal de desenvolupar les tasques d'extinció amb seguretat (s'ha de realitzar una revisió mèdica).
- Es valora els coneixements sobre prevenció i lluita contra el foc i en l'ús de motosserra.
- Es valora disposar de vehicle, experiència en la conducció amb 4x4 i permís BTP.

No obstant, es vol deixar clar que no tothom que vulgui col·laborar amb nosaltres ha de participar en un incendi forestal. Tenim molts projectes pendents d'executar, com desenvolupar activitats amb la nostra mascota Cendra!. Aquests voluntaris/es rebran un Carnet Verd

Estic cobert davant possibles accidents?
Tots els voluntaris amb el Carnet Verd (prevenció i sensibilització) o el Groc (també extinció) disposen d'una assegurança de la Generalitat. A més, tambè hi ha una cobertura per part d'una assegurança de l'Ajuntament, per cobrir possibles activitats o aspectes no contemplades (aspirants, altres activitats...).

Vull possar-me en contacte!
Si estàs interessat/da en participar, nomès cal que et possis en contacte mitjançant el nostre e-mail: adf.stboi@gmail o al telèfon 634781444. Segons els candidats es farà una reunió d'acollida conjunta o be una entrevista personal. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario